Min operasjonshistorie.

Den 8. mai ble jeg slankeoperert på Aker sykehus. Jeg var ikke veldig nervøs før operasjonen. Når jeg lå i senga, og venta på å bli henta og ført opp på operasjonsbordet kjente jeg at nervøsiteten kom. Når det da kom noen og hentet tingene mine, så kom tårene. Jeg ble så redd, og gråt og gråt. Mamma var med meg, og til slutt roet jeg meg ned. Når jeg da ble hentet og venta i gangen utenfor sykestua, så ble jeg veldig skeptisk til dette. Jeg snakket med anestilegen, og hun roet meg ikke ned. Så kom det ei eldre dame. Hun roet meg helt ned og fikk meg til å smile. Hadde det ikke vært for henne så vet jeg ikke om jeg hadde klart å gjennomføre det. Fordi jeg var så redd. Man tror man er klar i hodet, men når man ligger der og vet at det bare er noen minutter igjen da kommer alt på en gang. Jeg møtte veldig mange mennesker inne på operasjonssalen, og narkoselegen sa jeg ikke skulle bry meg om at det var så mange mennesker der inne. Veldig mange hyggelige mennesker der, som tok godt vare på meg. Jeg fikk hilst på kirurgen min, Kristinsson før operasjonen, og det hjalp litt på nervene det også. Da jeg våknet fra narkosen sa dem at operasjonen hadde gått veldig fint, og jeg husker ikke mye fra den første tiden etter operasjonen. En morsom ting jeg husker var at jeg så på Kristinsson, og sa:”Det gjør vondt!” Husker ikke om jeg fikk noe svar. Jeg merka raskt luftsmertene i magen, og jeg gikk mye for at det skulle bli bedre. Jeg fikk også sterke smertestillende/morfin siden jeg hadde så vondt. Det hjalp litt. Jeg var helt utmatta etter operasjonen og sov veldig mye den dagen. Det verste for meg var den første natta. Jeg fikk ikke sove, og hadde kjempe vondt i magen. Jeg følte meg som en pingle, men sykepleierne sa at luftsmertene er noe av det verste. Jeg sov i en stol den første natta fordi det var vondt å ligge. Og når jeg ikke sov så var jeg og gikk. Det var så vondt. Men jeg kom meg gjennom natta. Kristinsson bestemte at jeg skulle være på sykehuset en natt til fordi jeg hadde så smerter. 

Dagen etter operasjonen var det på tide å prøve næringsdrikk, og suppe. Gikk bra den første dagen, men det siste jeg tenkte på etter operasjonen var mat. Jeg klarte nesten ikke få i meg noe, og konsentrerte meg heller om å få i meg drikke de første dagene. Jeg blødde litt fra endetarmen dagen etter, men det sa dem var vanlig. Når jeg kom hjem på torsdag var jeg fortsatt veldig øm i magen, men det er vanlig. Luftsmertene er borte, og det er så deilig. Min største utfordring nå er å få i meg det jeg burde. Jeg klarer ikke spise suppe og drikke næringsdrikk. Jeg blir kvalm bare jeg tenker på det. Istedenfor bruker jeg skyr blanda med litt melk. Og jeg drikker skyr drikkeyoughurt. Dette funker veldig fint for meg :-) De siste dagene har vært tøffe, og jeg hadde aldri trodd det skulle være så vanskelig. Jeg tror jeg sørger over maten i denne perioden jeg er i nå. Nå kan det hende jeg er litt personlig, men jeg vil dele min historie. Jeg har angret hver dag denne uka for at jeg gjorde det, men jeg har snakket med andre som også har operert, og de har sagt det samme. Den flytende dietten er vistnok den vanskeligste. Jeg vet jo innerst inne at dette kommer til å bli veldig bra, og at det ikke er noe å angre på. Så om noen uker så ler jeg sikkert av hvordan jeg var den første uka:-)

Jeg får i meg ca en skyr om dagen. Jeg vet dette er veldig lite, men jeg klarer ikke mer akkurat nå. I dag har jeg tenkt til å prøve litt mer. Jeg er litt slapp, og det blir en del sofakos framover. Jeg er kjempe fornøyd med den gode behandlingen jeg fikk på Aker. Fantastiske mennesker som jobber der. Tar nesten ikke noe smertestillende nå, og jeg merker at det blir bedre og bedre for hver dag som går. Det var egentlig det jeg ville si. Dere kan spørre meg om spm hvis dere vil. Jeg vet det er litt klaging på meg, men det må være lov;-) Jeg gikk ned 7,6 kg på 3ukersdietten, og har tilsammen gått ned 10,5 kg nå.

 

4 kommentarer til «Min operasjonshistorie.». Skrive noe?

 1. 12.05, 2012
  18:18
  Lill Anita

  Gratulerer med overstått operasjon:) en spennende tid framover nå:)
  jeg ble selv gastric bypass operert for 9 mndr siden og har fått et nytt liv:))
  masse lykke til videre:)

 2. 14.05, 2012
  12:04
  Linda :)

  Tøffe røffe dame :) Synes det er veldig spennende at du deler dette med oss :)) 10kg er mye, stolt må du være :))!!! Sliter fortsatt med vekta selv, finner motivasjon, men den detter ned igjen etter 5-6 kg!!!! Del mer snupp :) spennende!! Håper alt er bra med deg… klem <3

 3. 14.05, 2012
  22:01
  Kristin

  Takk for det:-) Lykke til videre til deg også:-)

 4. 14.05, 2012
  22:02
  Kristin

  Søta:-) Motivasjonen er kanskje det vanskeligste når en går på vanlig diett/endrer livsstil. Alt er bra med meg nå:-) Lei flytende mat!!
  Skal dele masse ;) Klem <3

Skriv en kommentar

Navn

E-post

Webside

Melding